Utbildningar

Akupunkturakademins utbildningar

Sedan starten år 1991 har Akupunkturakademin utbildat över 500 personer. Många av akademins elever är personer verksamma inom sjukvården som vill lära sig en helt annan metod för att behandla symptom och krämpor. Akupunkturakademins elever får en mycket god förståelse av traditionell kinesisk akupunktur och kunskaper att praktiskt tillämpa den.

På Akupunkturakademin är vi måna om att skapa en vänlig och stödjande atmosfär där lärandet är behagligt och lustfyllt. Våra lärare håller hög kvalitet och har lång klinisk erfarenhet. Vi visar respekt för varje enskild elevs mål och syften med sin utbildning.

Grundutbildning

Akupunkturakademin erbjuder en gedigen treårig grundutbildning på distans. Grundutbildningen leder fram till en yrkesexamen av internationell standard. Efter genomförd utbildning skall eleven kunna arbeta som självständig terapeut. Detta kräver såväl tekniska färdigheter som människokunskap och självkännedom.

Aktuella utbildningar

Ett av världens största och äldsta medicinska system

I Kina utvecklades tidigt rationella teorier om vad sjukdomar är. De kinesiska medicinska metoderna har utvecklats både i förebyggande syfte och i behandling av kroniska sjukdomar och vid symtom på ohälsa. Traditionell kinesisk medicin lärs idag ut på 31 kinesiska universitet och fler än 30 000 läkare är specialiserade inom området. I Kina behandlades år 1998 150 miljoner människor på sjukhus med traditionell kinesisk medicin.

Utifrån en stor mångfald har man inom traditionell kinesisk medicin samlat teorier, diagnos- och behandlingsmetoder som är typiska och grundläggande genom Kinas medicinhistoria. De kända behandlingsmetoderna är akupunktur, moxa, örtmedicin, tuina dvs massage, övningar som qigong samt kostlära.