Kontakta oss

Kontakta oss / Hitta hit

Vi har våra kurser i Hälsans hus, Fjällgatan 23B i Stockholm. 

För frågor om utbildningen, fakturor eller andra administrativa ärenden
använd kontaktformuläret till höger, mejla studierektor Eva Hagman eller
ring på 070-492 2112.

Om du vill boka behandling, kontakta:

Peter Torssell: Skyttevägen 16 i Sollentuna. Tidsbeställning 08-966564.

peter.torssell@akupunkturakademin.se

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Vi som arbetar med Akupunkturakademin

Peter Torssell

Rektor och huvudlärare

Mottagning
Skyttevägen 16, Sollentuna
Tel. 08-966564

B.Chin.Med. vilket motsvarar en läkarexamen i Traditionell Kinesisk Medicin vid Jiangxi University i Kina. Han byggde på sin 3-åriga utbildning i traditionell kinesisk medicin och akupunktur med att studera kinesisk örtmedicin under 1 år i slutet av 80-talet.

Peter Torssell har sedan dess arbetat med egen praktik i Sollentuna. År 1989 och 1992 praktiserade Peter Torssell på sjukhus i Kina, i Nanjing och i Beijing. De senaste åren har Peter Torssell rest och föreläst om traditionell kinesisk medicin och vissa av dess specialiteter som kost, barnmedicin och barnmassage.

Peter Torssell har vidareutbildat sig hos Giovanni Maciocia, Jeremy Ross, Peter Firebrace, Dr John F Shen och Elisabeth Rochat de la Vallée. Studier vid Jiangxi University i Kina 2003-2005.

Sedan 1997 är Peter Torssell verksam på Akupunkturakademin.

Eva Hagman

Studierektor och lärare

akupunkturklinik.se
070-492 21 12

Eva är född och uppvuxen i Visby, men bor sedan 1997 i Stockholm. Innan hon fastnade i den kinesiska medicinens underbara värld så arbetade hon inom vården och senare i flygbranschen.

Eva har lång erfarenhet inom traditonell kinesisk medicin och har studerat på Svenska TCM-skolan 1996-1998 (numera Svenska Institutet för Kinesisk Läkekonst) och Reijo Pöyhönen. Hon har även gjort praktik på Armésjukhuset i Beijing samt praktiserat och arbetat hos Dr Ma i Stockholm.

Då Eva hela tiden vill utöka sin kunskap så har hon vidareutbildat sig inom bl a Japansk akupunktur, Face Reading, infertilitet och livstärkande tekniker inom klassisk kinesisk medicin, Yang Shen.

Eva har i många år varit både ledamot och senare Förbundssekreterare i Svenska Akupunkturförbundet och hennes mottagning finns sedan 2023 i Täby.

Jana Särman

Lärare

Mottagning:
Norrbackagatan 42, St Eriksplan, Stockholm

0707-348800
jana@odlalivet.se
odlalivet.se

Jana Särman läste sin grundutbildning i akupunktur för Jeremy Ross 1993-1996. Hon har praktiserat akupunktur i Nanjing 1996 och i Kunming på Yunnans Provinssjukhus för traditionell kinesisk medicin 2012-2013.

Hon har vidareutbildat sig bland annat i smärtbehandling, emotionella besvär och trauma för lärare som Magubana, Richard Tan och Yair Maimond. Under perioden 2013-2015 studerade hon klassisk kinesisk örtmedicin vid ICEAM.

Hon har studerat kinesiska på avancerad nivå vid Lunds och Stockholms universitet, samt i Chengdu, vid Sichuan University. I Chengdu, vid Daoistiska fakulteten studerade hon daoistiska skrifter om meditation, odla livet och inre alkemi, och hade då den framstående Deng Yizhuang som lärare vid tiden 1985-87.

Jana utövar qigong, taiji quan och meditation mm sedan1980. Hon har lärt av flera framstående lärare från daoistiska, buddistiska och andra traditioner.
Hon har även studerat kinesisk kosmologi, tiangan dizhi, himmelska stammar och jordiska grenar och annat för Zhongxian Wu.

Jana har en akupunkturklinik i Stockholm och undervisar i qigong och meditation på retreat och workshops samt gör qigongresor till daoistiska heliga berg.

Elisa Liao

Lärare

Elisa Liao kommer från Kina där hon är utbildad till läkare och akupunktör. Elisa har studerat traditionell kinesisk medicin vid Kunming medicinska högskola i södra Kina i fem år.

Hon har dessutom läst en tvåårig påbyggnadsutbildning i traditionell kinesisk medicin. Elisa Liao har arbetat i 17 år som allmänläkare och akupunktör på Kunming universitetssjukhus samt på Shenzhens stadssjukhus.

Sedan 1992 bor Elisa Liao i Sverige.

Jan Lindborg

Skolans grundare

B.Chin.Med. vilket motsvarar en läkarexamen i Traditionell Kinesisk Medicin vid Jiangxi University i Kina. Har varit kliniskt verksam som akupunktör sedan år 1982.

Han startade Akupunkturakademin 1991 som gav en treårig akupunkturutbildning i Uppsala tillsammans med Dr Jan Westman, Biomedicinskt Centrum vid Uppsala universitet. Skolan flyttade till Stockholm 1996.

Jan Lindborg har också tidigare arbetat med psykoterapi och handledning för akupunktörer.