Vidareutbildning
Kursinnehåll
- Filosofi, teorier och metod.
- Revidera vissa dogmer.
- Grundteorier. Utvärdering. Ansvar. Förtroende.
- Tre delar inför kostrådgivning. Diagnos. Materia medica. Nuvarande diet.
- Fyra steg i kostrådgivning.
- Grunder inom Yin yang & Fyra typer:
- Mjälten och Magen utifrån kinesisk medicin.
- Ätandeprinciper.
- Diagnos: Utfrågning och Observation:
- Fyra typer. Att observera kroppen.
- Tre Tallriksmodeller.
- Yin/yang, Xu/Shi, Wei/Qi och Kyla/Hetta
- Smakers fysiologi
- Det metabola syndromet
- Tidslinje för ätande; hur mycket och hur ofta?
- Patientexempel.
- Recept.
- Forskning.
Behandling och Rådgivning
I kursen får man lära sig att ge kostråd utifrån följande begrepp inom traditionell kinesisk medicin. Förutom 4 viktiga steg i kostrådgiving:
- yin yang
- kyla hetta
- xu shi (tomhet och fullhet)
- qi rörelser
- zang fu (organ) där mjälte, magen och lever betonas
- specifika kostrecept för diverse hälsobesvär och syndrom
- vissa nödvändiga kunskaper utifrån västerländsk nutrition
Lärare: Peter Torssell, författare till “Kinesisk kostlära” och över 30 års klinisk erfarenhet av akupunktur och traditionell kinesisk medicin.
Förkunskaper: Vissa grunder inom kinesisk medicins teorier
Kursfakta:
Kursen är på 3 + 2 dagar. Vid det andra kurstillfället (några månader senare) har vi skrivning och fördjupning för att bli diplomerad och kvalitetssäkrad att lära ut systemet.
Första kurstillfället: 3-5 november 2023
Andra kurstillfället: 6-7 april 2024
Kursansvarig: Peter Torssell
Kursort: Hälsans Hus, Fjällgatan 23B, Stockholm
Pris: 5600 kr exklusive moms (1400 kr). Kursavgift betalas ej tillbaka vid avhopp i anslutning till kursstart utan giltigt skäl som läkarintyg.
Anmälningsavgift: Hela beloppet enligt ovan för enskild kurs dvs. 5600 kr + moms 1400 kr blir 7000 kr för fem dagar.
Kursanmälan är bindande och betalas ej tillbaka vid avhopp senare än 30dagar före kursstart
Välkommen att lämna intresseanmälan.
Kursen säljs också digitalt hos Net of knowledge. Klicka här för att komma till deras sida.