Öronakupunktur är en enkel form av akupunktur som kan användas till mycket.

KURS I GRUNDLÄGGANDE ÖRONAKUPUNKTUR
Öronakupunktur är en enkel form av akupunktur som kan användas till mycket. På denna kurs gås historik, förklaringsmodeller, örats reflexzoner och hur man hittar punkter igenom. Du lär dig örats alla punkter och hur man lägger upp en behandlingsserie. Vi går igenom behandling på indikationer som smärta, funktionsstörningar, oro, ångest, sömnstörningar, rökavvänjning och stresshantering. Kursen innehåller teori och praktiska övningar. Du lär dig använda palperpenna för att hitta aktiva punkter i örat och att behandla med vanliga akupunkturnålar och kulplåster.
(Denna kurs överlappar delvis Kombikursen (som inkluderar NADA).

Kursen går under två dagar i Akupunkturakademins regi. Det förutsätts att deltagarna har akupunkturerfarenhet sedan tidigare.

Kurslitteratur är boken Öronakupunktur av Kajsa Landgren, 278 sidor eller annan bok i ämnet eller Ear Acupuncture: A Precise Pocket Atlas, Based on the Works of Nogier/Bahr (Complementary Medicine (Thieme Paperback) ISBN-13: 978-3131319623 eller ISBN-10: 3131319623

Kursen vänder sig både till dig som vill arbeta professionellt med öronakupunktur samt dig som endast är nyfiken för egenvård. Ska du arbeta yrkesmässigt, på egen mottagning, med akupunktur bör du ha utbildning i basmedicin eller motsvarande. Det är också ett krav från de flesta försäkringsbolag för att få teckna en patientförsäkring.

Forskningsdagen: här går vi igenom grundläggande begrepp i forskning, diskuterar evidensbaserat arbete och går igenom vilket forskningsstöd det finns för akupunktur.

Kursfakta:

Kursen i öronakupunktur äger rum på fredag och lördag.

Kurslokal är Terrassen i Hälsans Hus, Fjällgatan 23B på Södermalm i Stockholm. Klicka på hitta/bo i övre menyraden för karta och vägbeskrivning.

Datum och tider: Öronakupunktur 27 oktober 2017. Fredag : 9.00 - 17.30. Fortsättning Fredag den 24/11 14.15 - 17.20 och den 25/11 14.15 till 16.30.

Kostnad 2800 kr Moms 700 kr Summa 3500 kr. för öronakupunktur

Lärare: Elisa Liao

Anmälan Öronakupunktur

Fyll i formuläret och skicka iväg din anmälan. Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt. Vill du bara få info skicka då mejl till

Personuppgifter