KURS I GRUNDLÄGGANDE ÖRONAKUPUNKTUR
En kurs för dig som är akupunktör och har nålvana samt grundläggande teoretiska kunskaper i Traditionell Kinesisk Akupunktur.

På denna kurs gås historik, förklaringsmodeller, örats reflexzoner och hur man hittar punkter igenom. Du lär dig örats alla punkter och hur man lägger upp en behandlingsserie. Vi går igenom behandling på indikationer som smärta, funktionsstörningar, oro, ångest, sömnstörningar, rökavvänjning och stresshantering. Kursen innehåller teori och praktiska övningar. Du lär dig använda palperpenna för att hitta aktiva punkter i örat och att behandla med vanliga akupunkturnålar och kulplåster.

Kursen går under 1,5 dagar i Akupunkturakademins regi. 

Kurslitteratur är boken Öronakupunktur av Kajsa Landgren, 278 sidor eller annan bok i ämnet eller Ear Acupuncture: A Precise Pocket Atlas, Based on the Works of Nogier/Bahr (Complementary Medicine (Thieme Paperback) ISBN-13: 978-3131319623 eller ISBN-10: 3131319623

Kursen vänder sig både till dig som vill arbeta professionellt med öronakupunktur. Du bör alltså även ha utbildning i basmedicin eller motsvarande, vilket också är ett krav från de flesta försäkringsbolag för att få teckna en patientförsäkring. När du jobbar med penetrerande verksamhet (nålstick) måste du också anmäla din verksamhet till Miljö och hälsa på kommunen och följa de hygieniska föreskrifter som gäller i din kommun.

 

Kursfakta:

Kursen i öronakupunktur äger rum på fredag och lördag.

Kurslokal är Terrassen i Hälsans Hus, Fjällgatan 23B på Södermalm i Stockholm. Klicka på hitta/bo i övre menyraden för karta och vägbeskrivning.

Datum och tider: Öronakupunktur 13 - 14 november 2020. Kursen är 1,5 dag. Tider kommer senare.

Kostnad 3000,- exkl moms

Lärare: Elisa Liao

Anmälan Öronakupunktur

Fyll i formuläret och skicka iväg din anmälan. Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt. Vill du bara få info skicka då mejl till

Personuppgifter