150 timmar på valfri praktikplats i Sverige eller utomlands. Eleverna brukar åka på en gemensam praktikresa.


Praktikresan är en del av grundutbildningen. Den genomför eleverna för att kunna tillgodogöra sig den kliniska praktik som krävs för att bli diplomerad akupunktör. Resan går till Kina eller annat land där eleverna kan praktisera traditionell kinesisk akupunktur. Man kan också göra sin praktik vid en privat klinik i Sverige eller annat land. Praktiken brukar vara förlagt till Jiangxi University i Nanchang i södra Kina. Eleverna får själva anordna sin resa till Kina.

2016 blir det Nan Chang i södra Kina. Det blir fyra veckors klinisk praktik på sjukhus. Föreläsningar inom olika ämnen kommer också att anordnas. Platserna är begränsade och går i första hand till skolans elever.

Kostnad för flyg är ca10.000 kr. (2014)

Boende på Jiangxi hotell är ca 395 Rmb per natt inklusive frukost delat på två om man bor i dubbelrum och ca 365 Rmb i enkelrum.

Praktik 5 500 Rmb för en månad. ( 1 Rmb är ca 1 kr) (2014)

Avresa brukar vara i slutet av september. Hemresa efter 4 veckor Praktikperiod oktober

Det går också att praktisera under två veckor. Man kan också hitta billigare boende om man inte vill ha internationell hotellstandard.

Anmälan Praktikresa

Fyll i formuläret och skicka iväg din anmälan. Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt. Vill du bara få info skicka då mejl till

Personuppgifter

Kontakta Akupunkturakademin för mer information.