Grundutbildning i traditionell kinesisk akupunktur

Utbildningens innehåll och mål

mms img 17551912411 250x141Akupunkturakademins grundutbildning fokuserar på den traditionella kinesiska medicinens filosofi, människokunskap, fysiologi, diagnostik, sjukdomslära, behandlingsmetoder och tekniker. Utbildningen leder fram till en yrkesexamen motsvarande internationell nivå. Den är godkänd av Svenska Akupunkturförbundet. Målsättningen är att du efter genomförd utbildning skall kunna arbeta som självständig terapeut. Det kräver såväl tekniska färdigheter som människokunskap och självkännedom.

KURS I GRUNDLÄGGANDE ÖRONAKUPUNKTUR
En kurs för dig som är akupunktör och har nålvana samt grundläggande teoretiska kunskaper i Traditionell Kinesisk Akupunktur.

På denna kurs gås historik, förklaringsmodeller, örats reflexzoner och hur man hittar punkter igenom. Du lär dig örats alla punkter och hur man lägger upp en behandlingsserie. Vi går igenom behandling på indikationer som smärta, funktionsstörningar, oro, ångest, sömnstörningar, rökavvänjning och stresshantering. Kursen innehåller teori och praktiska övningar. Du lär dig använda palperpenna för att hitta aktiva punkter i örat och att behandla med vanliga akupunkturnålar och kulplåster.

Kursen går under 1,5 dagar i Akupunkturakademins regi. 

Grundkurs i Tui Na

Vi presenterar en grundkurs i den kinesiska massagen tuina som kommer att undervisas av Elisa Liao, som vuxit upp i en familj med tuinatradition. Kursen löper under 2 dagar och är kliniskt inriktad till att passa akupunktörer och akupressörer som behöver lära sig att använda tuina för att behandla tillstånd som är vanliga hos de svenska patienterna.

Kursen kommer generellt sätt att bestå av:

DAG 1: Introduktion till tuina och olika tuinatekniker.

DAG 2: Sjukdomslära. Att behandla Ben (roten); stärka inre organ etc

  • Nackbesvär
  • Axelbesvär
  • Ryggbesvär
  • Stressbesvär
  • Huvudvärk
  • Astma
  • Sömnbesvär
  • Magbesvär

 Praktiska övningar.

Förkunskaper.

Det här är en kurs för godkända akupunktörer och välutbildade akupressörer med grundläggande kunskap gällande terorier och diagnos enligt Traditionell Kinesisk Medicin.